Despre Lumina Vindecatoare – Cosmic Healing

Lumina Vindecatoare sau in original Cosmic Healing este un domeniu important al Sistemului „Arta Vindecarii Universale”, ce reprezinta un sistem complet de practici de cultivare a corpului si a spiritului folosind energia vitala numita Chi sau Qi. Cea mai importanta parte a practicilor Taoiste este circularea energiei vitale in corp prin diferite metode.

Cum facem acest lucru ?

In acest sistem obiectivul principal este sa invatam sa ne conservam energia vitala. Cand o baterie este complet descarcata este foarte greu sa o incarcam. La fel cum banii aduc alti bani, energia vitala aduce mai mult Chi. Conservarea energiei vitale ajuta la acumularea a mai mult Chi.

In anul 2013 am participat in Thailanda la „Tao Garden” (n.trad. Gradina Taoista) la cursurile tinute de Marele Maestru Mantak Chia. Acolo am studiat acest domeniu numit Cosmic Healing  (n.trad. Lumina Vindecatoare ) si am avut posibilitatea sa aplic la mine si la colegii mei aceasta minunata tehnica.

In urmatoarele randuri am tradus cateva fragmente din cartea Maestrului Mantak Chia „Cosmic Healing I” care dezvaluie conceptele care stau la baza unei sesiuni de „Lumina Vindecatoare”.

Existam in baza unei combinatii unice de forte care sunt in afara si in interiorul nostru. Cele doua mari forte sunt electricitatea si magnetismul. „Bioelectromagnetism”-ul este termenul occidental pentru forta vietii si pentru ceea ce Tao numeste Chi. In ultimii 5.000 de ani, Taoistii au utilizat energia bioelectromagnetica pentru a-si imbunatati stilul de viata si a stabili o relatie cu universul. Bio semnifica viata, electro se refera la energiiile universale (Yang) ale stelelor si planetelor si forta magnetica se refera la forta pamantului (Yin) sau gravitationala prezenta pe toate planetele si stelele.

Atunci cand ne aliniem cu aceste forte devenim un conductor prin care putem absorbi si consuma aceste energii in corp, minte si spirit realizand o conexiune directa cu Universul. Oamenii in general acceseaza aceasta energie bioelectromagnetica prin intermediul hranei si a aerului.

Plantele absorb energia universala a soarelui si energia magnetica a pamantului, le digera si transforma astfel incat aceste energii sa fie accesibile tuturor vietatilor. Taoistii socotesc ca sursa de hrana cu energia cea mai pura este reprezentata de plante. Acestea au transformat energia soarelui direct in celulele lor.

Mai degraba decat sa astepte ca energia universului sa fie procesata de plante, Taoistii au mers direct la sursa acestei energii primordiale. Prin Chi Kung si meditatie Taoistii au directionat aceasta energie in mod precis.

In viziunea Tao, fiintele umane sunt ca lampile umplute cu ulei. Multi oameni consuma acest ulei cu o flacara mare fara a mai face din cand in cand pauza pentru completarea acestuia in lampa. Alcoolul, drogurile, tutunul si desfranarea conduc in mod rapid la epuizarea acestui combustibil. Exercitiile Taoiste ne ajuta la umplerea continua cu energie in interior. Taoistii recunosc ca suntem limitati prin natura noastra ca fiinte umane, in afara de cazul in care ne conectam la sursele de energie din univers ajungand astfel nelimitati. Astfel cu toate limitarile noastre umane ne incarcam in mod constant de la o  energie abundenta si nelimitata din jurul nostru.

Datorita cautarilor interioare, Taoistii au descoperit un portal catre univers. Cu cat ne deschidem mai mult la energia interioara cu atat mai mult suntem capabili sa ne conectam la fortele de energie din jurul nostru.
Fiintele umane au un potential extraordinar si plin de posibilitati. Suntem creaturi unice in modul in care ne utilizam mainile si mintea. Priviti la lumea inconjuratoare: zgarie nori, arhitectura, computere, tehnologie si la multitudinea de creatii ale omului. Toate au aparut prin combinarea ratiunii cu mainile. In practica Taoista utilizam mintea si mainile atat in Chi Kung si meditatie pentru a ne conecta la fortele universului. Ne folosim mintea pentru a proiecta un model de  energie  in univers, apoi ne conectam la sursa si sa aducem aceasta energie in corp.

Mintea poate calatori milioane de ani lumina in cateva clipe. Taoistii au descoperit potentialul nelimitat al mintii umane. Daca iti imaginezi ceva in minte: un ocean, un apus sau un munte automat te conectezi cu acel peisaj. Mintea te poate duce oriunde iti imaginezi. Cu un antrenament adecvat te poti conecta la energia naturii si a universului, si a proiecta energia Chi pentru a le combina, aducand aceste forte in corp. Mainile reprezinta forta de transmisie si asemenea antenelor ele pot transmite frecvente si vibratii in spatiu. Cu mintea si cu mainile fiecare dintre noi se poate conecta la energia nelimitata a universului.

Sesiunea de vindecare generala

Sesiunea practica de vindecare generala este realizata cu fiecare persoana indiferent de varsta sau starea de sanatate. Aceasta este folosita pentru curatarea si intarirea celulelor. Celulele trebuie sa fie curate si puternice pentru a se vindeca. Practicile vindecarii generale sunt cea mai importanta parte ce este efectuata in fiecare sesiune. Se poate realiza cu una sau mai multe persoane in acelasi timp.

Practica apei CHI (n.trad. apa vie) se foloseste pentru a curata si vindeca corpul de energia negativa, de toxine si de boala.

Tehnica descarcarii si incarcarii realizeaza eliberarea energiei reziduale in pamant si incarcarea cu energia vindecatoare a fortelor cosmice.

Curatarea cu lumina verde este folosita pentru curatarea celulelor. Aceasta are o importanta vitala pentru ca celulele trebuie sa fie curate pentru vindecare. Verdele ajuta in curatarea celulelor intoxicate.

Curatarea cu lumina albastra este ca apa curata, are puterea de a dizolva tot felul de energii negative si boala. Are un efect racoritor si de inhibare ce reduce durerea si inflamatiile si de asemenea ajuta la coagularea sangelui.

Incarcarea cu lumina violeta aduce cea mai inalta energie vindecatoare. Cand celulele sunt curate ele vor absorbi si retine lumina violeta si vindecarea va avea loc.

Activarea sistemului imunitar si de aparare se realizeaza prin combinarea mecanismelor corpului pentru protectia si apararea impotriva bolii si a infectiilor. Aceste mecanisme dau corpului posibilitatea sa produca diferite celule si substante care actioneaza impotriva corpurilor invadatoare sau nedorite.

Scopul acestor practici este de a descoperi potentialul adevaratei armonii interioare a fiecaruia.

Distribuie acest articol si prietenilor tai:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *