Cum am scăpat de durerea de spate

Durerea de spate a devenit prietena mea chiar dacă la început nu știam cum să procedez. Pentru mine durerea de spate este orice fel de durere sau disconfort însoțit de durere care apare la spate. Am reușit să controlez durerea de spate după nenumărate încercări.
Salut, eu sunt Dragoș Toma și îmi face plăcere să îți povestesc experiența pe care am avut-o cu durerea de spate și ce am făcut ca să scap de ea.

Ce reprezintă durerea de spate pentru mine ?
Durerea de spate este pozitivă atunci când mă avertizează că se întâmplă ceva anormal sau neobișnuit cu corpul meu. M-am lovit, am căzut, am făcut o mișcare greșită, stau prea mult pe scaun sau în pat, am tras de fiare prea mult sau am ridicat o sacoșă grea … totul poate duce la o durere de spate.
Durerea de spate este negativă atunci când nu iau nicio măsură de rezolvare a cauzei care a determinat-o. Am dureri de spate dar nu fac nimic, nu mă duc la medic, nu știu ce am, nu respect programul de exerciții și nu fac terapie.
Când apare durerea de spate ?
La mine durerea de spate a fost de scurtă sau de lungă durată. Acum când mă confrunt cu durerea de spate aplic rapid remediile pe care le-am învățat și știu că au efect.
Durerea de spate ocazională este determinată de reacția organismului la o acțiune care îl solicită și reprezintă un semnal de alarmă ce nu trebuie ignorat.
Durerea de spate persistentă și îndelungată are cauze mai profunde și rezultă din afectarea corpului pe o perioadă mare. Timp în care nu am luat în considerare semnalele transmise și nu am făcut nicio schimbare practică în viața mea.

Unde e localizată durerea de spate ?
De-a lungul vieții am avut dureri într-un anumit loc sau pe tot spatele. Când apare numai într-un loc atunci mă gândesc ce probleme pot apare în zona respectivă. Încerc să scap de durerea de spate folosind diverse tehnici simple învățate de-a lungul timpului.
Pot apare diverse afecțiuni care să se manifeste prin dureri de spate, cum ar fi:
– afecțiuni ale rinichilor,
– ale nervilor compresați,
– tensionarea mușchilor psoas.
Cum am scăpat de durerea de spate ?
În primul rând am consultat un medic specialist, am făcut investigații și am primit un diagnostic.
Apoi am făcut fizioterapie și kinetoterapie și am luat medicamentele prescrise.
Am băut mai multă apă pentru a elimina toxinele și am căutat să identific cauza care mi-a provocat durerea.
Am constatat o îmbunătățire dar nu era de ajuns. Am mers mai departe și am făcut diverse terapii complementare până am ajuns la ce a rezonat cu corpul meu.
În baza terapiilor primite am decis să practic diverse tehnici orientale din China, Japonia și Thailanda.
În prezent practic și predau alături de soția mea Cera aceste tehnici din Arta Vitalității și Arta Vindecării fiind certificați ca Instructori și Practicieni în baza experienței acumulate de peste 5 ani în aceste domenii.
Atunci când ne confruntăm cu dureri de spate aplicăm tehnicile învățate sau apelăm la partener pentru terapie.

Apelează acum la o soluție personalizată nevoilor tale. 
Noi am trecut prin această situație și știm ce înseamnă
să te chinui cu niște dureri de spate timp de ani de zile.
Te ajutăm să faci pasul spre starea de bine,
către o viață fără dureri de spate.

Distribuie acest articol si prietenilor tai:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

9 Comments

  1. A fost actualizat și completat articolul și puteți citi noua versiune.
   Lectură plăcută,
   Cera & Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *